Korkut´ta taşımalı eğitim kapsamında temel eğitim, özel eğitim ve ortaöğretimde öğrencileri taşıyan yetkili firmada çalışan araç şoförleri ile bir toplantı yapıldı. Korkut İlçe Kaymakamı Abdulgani Mağ başkanlığında gerçekleşen toplantıya; İlçe Emniyet Amiri Hakan Narlıoğlu, İlçe Garnizon Jandarma Komutanı Erkan Özgür, İlçe Milli Eğitim Müdürü Caner Budak, okul müdürleri ve öğrencileri taşıyan servis şoförleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Caner Budak yaptı. Tüm katılımcılara iyi dilek ve temennilerde bulunarak konuşmasına başlayan Müdür Budak, öğrenci taşıma işinin normal bir taşıma işi olmadığını, bu taşıma işinde öğrencilerin taşındığını, şoförlerin ve okul müdürlerinin daha dikkatli olmasını, taşıma ile eğitimin bir arada sorunsuz yürütülmesini söyledi. Budak konuşmasında şunları dile getirdi: “Taşımalı eğitim kapsamında temel eğitim, özel eğitim ve ortaöğretimde öğrencileri taşıyan yetkili firmada çalışan araç şoförleri, özellikle öğrencilerimizin güvenli bir şekilde evlerinden okullarından almalı, garaj ve çarşıdan almamalarına ve hiçbir sebeple yolcu taşınmamaları gerekir. Taşıma sırasında öğrenci güvenliği için tüm öğrencilerimizin emniyet kemerini takması gerekir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden onay alınmadığı sürece şoför değişikliği yapılmamalıdır. Özellikle akşam dönüşlerinde okullardaki öğrenciler farklı saatlerde çıktıkları için araçlar arası öğrenci değişikliği yapılmamalı” dedi.
“Ayakta Öğrenci Taşınamaz”
Müdür Budak konuşmasının devamında servis şoförlerine kesinlikle ayakta öğrenci taşımamalarını hatırlatarak, şunları söyledi: “Taşıtlarda yönetmelik hükümleri gereği görüntü ve müzik sistemleri taşıma hizmeti sırasında kullanılmaması, koltuk sayısından fazla öğrenci kesinlikle taşınmayacak. Yani ayakta öğrenci taşınamaz. Öğrencilerle uygun olmayan bir dil ile iletişim kurulmamalıdır. Öğrenciden kaynaklanan bir olumsuzluk olması halinde öğrencinin okul idaresine bildirilmesi gerekmektedir. Önümüzdeki yıl tüm araçlarımızda araç içi ve araç dışını gösteren çift yönlü kamera şartı gelecek ve GPS zorunluluğu getirilecek. Arka koltukların boş olması durumunda araç önündeki koltukta öğrenci oturmayacaktır. Araçlar öğrencileri sabah ve akşam zamanında alacaktır. Araçlar karayolları ve trafiğin belirttiği hız limitlerinin dışına çıkmayacaktır. Araç listesinde olup da araçla gelip gitmeyen öğrenciler varsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bilgi verilecektir. İlçe merkezinde kalıp sadece Pazartesi ve Cuma günleri araçla gelip giden öğrenci varsa bu öğrencilerinde Milli Eğitime bildirilmesi gerekir” diye belirtti.
“Öğrenciler, Servis Şoförlerine Birer Emanettir”
Müdür Budak, taşıma kapsamında bulunan öğrencilerin, servis şoförlerine birer emanet olduklarına dikkat çekerek, konuşmasına şöyle devam etti: "Öğrencilerimizin can güvenliği bizler için çok önemlidir. Sizler de birer babasınız, tıpkı üzerlerine titrediğiniz çocuklarınız gibi taşıdığınız öğrencilerimizin üzerine de titreyip, onları gözünüzü korur gibi korumanızı istiyoruz. Zira onlar sizlere verilmiş birer emanettir. Kurallara, talimatlara kesinlikle uyulacak, yine hiç bir servis şoförümüzün okul idarelerine mazeretini iletmeden aracını ikinci bir şahısa vererek taşıma yapmasına müsamaha gösterilemeyecektir" dedi. Şoför ve yüklenicilerden gelen sorulara cevap verilerek toplantı sona erdi.